Bútorkárpit tisztítás

Hatékony módszerünkkel a makacs foltokat, a kárpitozott bútorok anyagának mélyén lévő szennyeződéseket, gombákat, atkákat is eltávolítjuk.

Az otthoni tisztítószerek alkalmazása esetében a szennyeződések gyakran megmaradnak, mivel feloldásuk sikeres ugyan, de a feloldott szennyeződés eltávolítására nincs alkalmas eszköz. Az is tény, hogy nem minden vegyszer vagy tisztítószer alkalmas minden típusú kárpithoz. A háztartásokban található tisztítószerek roncsolhatják a kárpit vagy szivacs szerkezetét, maradandó foltosodást, színvesztést okozhatnak. Az általunk alkalmazott technológiának köszönhetően feloldjuk és el is távolítjuk a látható és a mélyebben lévő szennyeződéseket.

A bútorkárpitok foltjainak eltávolításához professzionális tisztítószereket használunk. Ezek lakossági forgalomban nem kaphatóak, azoknál viszont jóval hatásosabbak, erősebbek, töményebbek, mégis kíméletesen tisztítanak. Nem használható bármilyen szer a tisztítandó bútorkárpitra és az sem mindegy, hogy a különböző foltoknak (kávé, vörösbor, vér, stb…) mi az oldószere. Ami az egyiket oldja, az a másikat fixálhatja!

Eljárásunk során berendezésünknek köszönhetően a bútor huzatán keresztül az anyag mélyéről is tökéletesen eltávolítjuk a port és az egyéb szennyeződéseket. Mivel gépünk – ha a szennyeződés megkívánja és az anyag lehetővé teszi - 70°C-os vizes keverékkel dolgozik, így az atkák, egyéb élősködők eltávolításában is rendkívül eredményes.

Cégünk, a ma elérhető leghatékonyabb allergizáló anyagoktól mentes, biológiailag lebomló tisztítószert alkalmazza. Nagyteljesítményű tisztítógépünk – szükség esetén - 70 °C hőmérsékletre melegíti a vizet. Az ehhez adagolt allergénmentes (Woolsafe minősítéssel rendelkező, így gyapjú esetén is használható) keveréket nagy nyomással az anyagba juttatja, majd ugyanilyen erővel vissza is szívja. Így átmossa a kárpitot.

Az eljárás során a korábban használt és ott megragadt vegyszerek is eltávolításra kerülnek. A mélyebben található egyéb szennyeződést (állati szőr, zsír, olaj, kellemetlen szagok, stb.) is kitisztítjuk. Ezért többet nyújt Önnek ez az eljárás a közismert technológiáknál.

A megtisztított felületek teljes száradási ideje sokkal rövidebb a megszokottnál, - vastagságtól és a hőmérsékleti viszonyoktól függően - 4-6 órán belül a bútorok újra használatba vehetők.

Speciális tisztítási technológiánk a tapasztalatok alapján az egyik legeredményesebben alkalmazható a legkülönfélébb impregnált vagy lemosható bútorkárpitok tisztítására is. (Easy Clean, Alcantara, Novalife, Aqua Clean stb.)

Speciális kárpitanyag esetében kérjük, azt az árajánlat kérésében jelezze.

Allergénmentes kárpittisztításunk után a kitisztított textíliák és kiegészítők sokkal tovább tiszták maradnak.

  • A kárpittisztítás időtartama (például egy 2 személyes zsenília kanapé esetében): kb. 1 óra
  • Várható száradási idő szobahőmérsékleten, megfelelő szellőzés mellett hagyományos bútorkárpitnál: kb. 4-6 óra.

A munkánk végeztével a megfelelő száradáshoz a helyiségekben biztosítani kell a levegő szabad áramlását, a párás levegő eltávozását nyitott ablakkal, vagy párátlanító funkcióval rendelkező klímaberendezéssel, télen, hideg időben a lakás fűtésével.

Lakáson vagy irodán belüli (esetleg teljesen kárpitozott busz, hajó, repülő belsejében végzett) munka esetén szakembereink a már megtisztított felület védelme érdekében lábzsákot használnak.

Áraink

Munkadíj
Hagyományos kárpitozású fotel4000 Ft-tól
Új generációs textíliával* kárpitozott fotel 5500 Ft-tól
Hagyományos kárpitozású kanapé vagy sarokgarnitúra ülőfelületenként 2700 Ft-tól
Új generációs textíliával* kárpitozott kanapé vagy sarokgarnitúra ülőfelületenként 4900 Ft-tól
Kivehető ülő és/vagy hátpárnák mérettől függően párnánként 700 Ft-tól
Étkező és irodai szék 400 Ft-tól
Étkező és irodai szék 600 Ft-tól
Puff, lábtartó 800 Ft-tól
*Új generációs – impregnált - textília: Novalife, Caruba, Textílbőr, Alcantara, stb… ​
Heverő 2400 Ft-tól
Franciaágy 3500 Ft-tól
Fali kárpit, szőttes/m2 1200 Ft-tól
Babakocsi 6000 Ft-tól
Kiszállási díj ​
Budapest területén 15000 Ft alatti rendelés esetén 1500 Ft
Budapest területén 15000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes
Budapest városhatárán kívül, oda-vissza út (a megrendelési nagyság függvényében változhat, így azt az árajánlatban határozzuk meg) 80 Ft /km
Parkolási övezetekben a parkolásért nem számítunk fel külön díjat.
Áraink bruttó árak és Forintban értendőek.
Minimális rendelési érték: 10.000 Ft bruttó