Matrac tisztítás

Matracok, ágyak, ágybetétek, kitisztítása penész és atkamentesítése az Ön otthonában.

Bizonyára Ön is lelkiismeretesen „harcol" házi praktikákkal – ágynemű napon történő szellőztetése, lefagyasztása, rendszeres porszívózás, gyakori ágyneműmosás, atkamentesítő szerek használata, stb. - fekvőhelyének makulátlan tisztaságáért.

Kevésbé ismert tény, hogy a matracunk, fekvőhelyünk a harmadik legszennyezettebb terület, amellyel otthonunkban érintkezünk.

Egy átlagos ágyban több millió atka élhet. Ezen élőlények fő tápláléka az emberi hámsejteket emésztő penészgomba. Az atka ürüléke az, amely allergiás reakciót válthat ki. Szerencsére -18°C fok alatt és 50°C fok felett nem életképesek.

E miatt ajánljuk a 70°C fokos allergénmentes keveréket használó technológiánkat az ágybetétek, matracok, matracvédők rendszeres tisztítására. A magas hőmérséklet, a víz és a nagy szívóerő, amely összeroppantja az atkát, együttesen is segít megelőzni a különböző megbetegedések, allergiás reakciók kialakulását.

Bármilyen típusú és gyártmányú matrac a helyén tisztítható a fedőhuzatával együtt, annak eltávolítása nélkül.

Mikor javasoljuk a matractisztítást?

  • Ha a matrac nagyon régen vagy még sohasem volt tisztítva.
  • Ha valamilyen „baleset” (erős izzadság folt, hányás stb…) éri a matracot. Ebben az esetben viszont minél hamarabb, mert a folt az idő előrehaladtával mintává alakul.
  • Ha a matrac szagtalanítására vagy penészeltávolításra van szükség.

(A matrac felületén látható nagyon régi vagy savas esetleg lúgos behatásra kialakult sárgás, barnás folt esetén annak eltávolítása nem minden esetben megoldható. Előfordul, hogy a tisztítást követően a folt sokat halványodik, esetleg teljesen megmarad, ami inkább esztétikailag zavaró, de a matrac tisztaságát nem befolyásolja.)

A matrac fajtájától függetlenül a felszínéről és annak mélyéről is eltüntetjük az ott megtelepedett port, baktériumot, atkákat, penészt és egyéb szennyeződéseket.

Nagyteljesítményű tisztítógépünk 70°C hőmérsékletre melegíti a vizet. Az ehhez adagolt allergénmentes (Woolsafe minősítéssel rendelkező, így gyapjú bevonatú matrac esetén is használható) keveréket nagy nyomással az anyagba juttatja, majd ugyanilyen erővel vissza is szívja. Így átmossa a tisztítandó anyagot.

Az eljárás során a korábban használt és ott megragadt vegyszerek is eltávolításra kerülnek. A mélyebben található egyéb szennyeződést (állati szőr, zsír, olaj, szag, stb.) is kitisztítjuk. A matracot nem áztatjuk túl és a gépünk szívóereje szabályozható, így nem teszünk kárt az anyagban sem. Ezért többet nyújt Önnek ez az eljárás a közismert technológiáknál.

Egy pl. 90x200 cm-es matrac tisztítása kb. 40 percet vesz igénybe, annak száradási ideje vastagságtól és a hőmérsékleti viszonyoktól függően 4-6 óra.

A munkánk végeztével a matracot érdemes úgy elhelyezni, hogy a levegő minden irányból átjárja, minél gyorsabban megszáradjon, és ismét használható lehessen.

Lakáson vagy irodán belüli (esetleg teljesen kárpitozott busz, hajó, repülő belsejében végzett) munka esetén szakembereink a már megtisztított felület védelme érdekében lábzsákot használnak.

Áraink

Munkadíj ​
90x200-as mindkét oldal (szélekkel együtt) 4000 Ft-tól
160x200-as mindkét oldal (szélekkel együtt) 7000 Ft-tól
180x200-as mindkét oldal (szélekkel együtt) 8000 Ft-tól
Kiszállási díj ​
Budapest területén 15000 Ft alatti rendelés esetén 1500 Ft
Budapest területén 15000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes
Budapest városhatárán kívül, oda-vissza út (a megrendelési nagyság függvényében változhat, így azt az árajánlatban határozzuk meg) 80 Ft /km
Parkolási övezetekben a parkolásért nem számítunk fel külön díjat.
Áraink bruttó árak és Forintban értendőek.
Minimális rendelési érték: 10.000 Ft bruttó